Muutot ulkomaille ja tavarakuljetukset

Evästekäytännöt ja tietosuoja

Evästeet

Sivustolla käytetään Google Analyticsia ja siihen liittyviä evästeitä sivustokäyntien seurantaan ja tilastointiin. Tietoja käytetään sivustomme toiminnan kehittämiseen. Lue lisää ja muuta evästeasetuksia täältä.

 

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

 

Rekisterinpitäjä

Moving World Oy
Lamminraitti 18
16900 LAMMI
office(at)movingworld.fi

Y-tunnus 3126728-5

 

Rekisteriasioista vastaava henkilö

Jarno Nuutinen

puhelin: 0400 315 530
jarno.nuutinen@movingworld.fi

 

Rekisterin nimi

Moving World Oy:n asiakasrekisteri

 

Rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen ja kehittämiseen, kuten asiakaskyselyiden toteuttamiseen sekä palveluiden tarjoamiseen ja toteuttamiseen. Lisäksi henkilötietoja käsitellään tarkoituksena suunnitella, arvioida, kehittää ja markkinoida Moving World Oy:n liiketoimintaa ja palveluita. Rekisterissä käsiteltäviä osto- ja asiointitietoja voidaan myös käyttää asiakkaiden profilointiin ja tarjousten, etujen ja muiden markkinointitoimenpiteiden sekä asiakasviestinnän kohdentamiseksi ja räätälöimiseen.

 

Rekisterin tietosisältö

 

Yhteydenottopyyntölomakkeella kerättävät tiedot

Henkilön etu- ja sukunimi
Sähköposti
Puhelinnumero
Viestin aihe

 

Tarjouspyyntölomakkeella kerättävät tiedot

Asiakastiedot:
Henkilön etu- ja sukunimi
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Tarjouspyyntötiedot:
Lähtöosoite ja maa
Asunnon tyyppi / kerros
Asunnon pinta-ala
Hissitiedot
Uusi osoite ja maa
Asunnon tyyppi / kerros
Asunnon pinta-ala
Hissitiedot
Muuttoaika
Tavaramäärä
Omat kantajat lähtöpäässä
Omat kantajat määränpäässä
Kuinka lähelle ovea muuttoauton saa lähtöpäässä?
Kuinka lähelle ovea muuttoauton saa määränpäässä?
Rajoitukset autolle (korkeus, paino)
Pakkausavun tarve
Pakkausmateriaalien tarve
Tarvitaanko talon ulkopuolinen nostin?
Pakkausten purkupalvelun tarve
Pakkausjätteiden poisvienti
Siivouspalvelun tarve
Lisätiedot
Mahdolliset kuvatiedostot

 

Henkilötietojen säilyttäminen

Moving World Oy säilyttää henkilötietoja niin pitkään, kuin on tarpeellista tietosuojaselosteessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö velvoita säilyttämään henkilötietoja pidempään (esimerkiksi erityislainsäädäntöön, kirjanpitovelvoitteisiin tai raportointivelvollisuuksiin liittyvät vastuut ja velvoitteet), tai ellei yhtiö tarvitse tietoja oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai oikeusvaateelta puolustautumiseksi.

Henkilötietoja käsitellään asiakas- ja sopimussuhteen voimassaolon ajan sekä tarpeellisen ajan asiakas- ja sopimussuhteen päättymisen jälkeen.

Asiakkaan tunnistamista koskevat tiedot säilytetään lainsäädännön edellyttämän ajan.

Kun henkilötietoa ei enää tarvita edellä määritellyllä tavalla, tiedot poistetaan kohtuullisessa ajassa tai muutetaan sellaiseen muotoon, jossa henkilö ei ole niistä suoraan eikä epäsuorasti tunnistettavissa.

 

Henkilötietojen käsittelijät ja vastaanottajat

Moving World Oy käsittelee henkilötietoja tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Yhtiö voi myös käyttää ulkopuolisia palveluntarjoajia tietojen käsittelyä varten. Yhtiö valitsee palveluntarjoajat huolellisesti ja varmistaa riittävillä sopimusvelvoitteilla, että henkilötietoja käsitellään asianmukaisesti ja laillisesti.

Yhtiö voi myös joutua hätä- tai muissa yllättävissä tilanteissa luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja ihmisten hengen ja terveyden sekä omaisuuden suojaamiseksi. Lisäksi yhtiö voi joutua luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja, mikäli se on osallisena oikeudenkäynneissä tai muissa riidanratkaisuelimissä tapahtuvissa menettelyissä.

 

Mikäli Moving World Oy on osallisena fuusiossa, liiketoimintakaupassa tai muussa yritysjärjestelyssä, se voi joutua luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Tietojen luovutus kolmansilla osapuolille tapahtuu pääsääntöisesti sähköisten tiedonsiirtoyhteyksien avulla. Tietoja voidaan luovuttaa myös muulla tavoin, kuten puhelimitse tai kirjeitse.

 

Tietojen siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle

Tietoja ei säännönmukaisesti siirretä EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

Mikäli tietoja siirretään Euroopan unionin tai talousalueen ulkopuolelle, Moving World Oy huolehtii henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä asioista tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen.

 

Henkilötietojen suojauksen periaatteet ja käsittelyn turvallisuus

Moving World Oy käsittelee henkilötietoja tavalla, jolla pyritään varmistamaan henkilötietojen asianmukainen turvallisuus, mukaan lukien suojaaminen luvattomalta käsittelyltä sekä vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta.

Moving World Oy käyttää asianmukaisia teknisiä ja hallinnollisia suojatoimia tämän turvaamiseksi, mukaan lukien palomuurien, salaustekniikoiden, turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta ja pääsynhallinta, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön sekä alihankkijoiden ohjeistaminen.

Sopimukset ja muu alkuperäiskappaleina säilytettävä asiakirja-aineisto säilytetään huolellisesti, ja pääsyoikeus tietoihin on rajattu ainoastaan niihin oikeutetuille tahoille. Asiakirjat hävitetään tietoturvallisella tavalla.

Kaikilla henkilötietoja käsittelevillä tahoilla on työsopimuslain ja sopimusten salassapitoehtojen perusteella vaitiolovelvollisuus rekisteröityjen henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä asioista.

 

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyillä on tietosuojalainsäädännön takaamat oikeudet.

Oikeus päästä tietoihin ja tietojen tarkastusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö rekisteröidyn henkilötietoja. Tarkastuspyynnöstä peritään kohtuullinen korvaus, mikäli edellisestä tarkastuksesta on kulunut vähemmän kuin yksi vuosi.

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa ja nähdä itseään koskevat tiedot ja pyynnöstä oikeus saada tiedot kirjallisesti tai sähköisessä muodossa.

Oikeus tietojen oikaisuun ja tietojen poistamiseen 

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tai epätarkan tiedon korjaamista. Lisäksi rekisteröidyllä on voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukainen oikeus vaatia tietojensa poistamista.

Moving World Oy poistaa, korjaa ja täydentää myös oma-aloitteisesti havaitsemansa käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon.

Oikeus tietojen siirtämiseen sekä käsittelyn rajoittamiseen ja käsittelyn vastustamiseen

Rekisteröidyllä on voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti oikeus vaatia tietojensa siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle.

Rekisteröidyllä on tietosuojalainsäädännön määrittämien edellytysten mukaisesti oikeus pyytää henkilötietojen käsittelyn rajoittamista. Lisäksi tilanteessa, jossa virheelliseksi epäiltyä henkilötietoa ei voida korjata tai poistaa taikka poistopyynnöstä on epäselvyyttä, Moving World Oy rajoittaa tietoihin pääsyä.

Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa tietojen käyttöä tietynlaiseen käsittelyyn. Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramarkkinointia varten.

Oikeuksien toteuttaminen

Oikeuksien käyttöä koskevat pyynnöt tulee tehdä kirjallisesti, ja niiden tulee olla allekirjoitettuja. Pyynnössä tulee kertoa:

  • Etu- ja sukunimi
  • Syntymäaika tai Y-tunnus
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Kotiosoite
  • Postinumero ja asuin- tai toimipaikka
  • Päivämäärä ja paikka
  • Allekirjoitus ja nimenselvennys
  • Onko kyse tietojen tarkastamisesta, korjaamisesta, poistamisesta, siirtämisestä ja/tai niiden käsittelyn vastustamisesta tai rajoittamisesta
  • Tieto, mihin rekisteriin pyyntö kohdistuu

Pyyntöön vastataan kohtuullisessa ajassa ja mahdollisuuksien mukaan kuukauden kuluessa pyynnön esittämisestä ja henkilöllisyyden tarkistamisesta alkaen. Vastaus toimitetaan henkilön varmennettuun osoitteeseen.

Jos rekisteröidyn pyyntöön ei voida suostua, kieltäytymisestä ilmoitetaan rekisteröidylle kirjallisesti. Moving World Oy voi kieltäytyä pyynnöstä (kuten tietojen poistamisesta) lakisääteisen velvoitteen tai yhtiön lakisääteisen oikeuden johdosta, kuten esimerkiksi palveluihin liittyvästä velvoitteesta, riita-asiasta tai vaateesta.

 

Valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, mikäli rekisteröity katsoo, että hänen henkilötietojaan on käsitelty voimassa olevan lainsääsäädännön vastaisesti. Tietosuojaviranomaisen yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja@om.fi
Vaihde: 029 56 66700
Faksi: 029 56 66735

 

Muutokset tietosuojaselosteeseen

Moving World Oy kehittää jatkuvasti palveluitaan ja voi sen johdosta tarpeen mukaan muuttaa ja päivittää tätä tietosuojaselostetta. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen. Suosittelemme tutustumaan tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.